10 Beste Vriendenboekjes voor Kinderen en Volwassenen

Vriendenboekjes zijn een mooie manier om blijvende herinneringen aan vriendjes en familie vast te leggen.

Vroegere generaties kennen deze boekjes vaak nog onder de vorm van een poëzie boek. Een poëzie boekje was vaak een gelijnd boekje waar een vriend, vriendinnetje of juf een klein versje in schreef of een tekening in maakte.

Door de jaren heen zijn poëzie boeken vervangen geweest door vriendenboekjes. Zo een boekje is namelijk heel wat makkelijker en duidelijker in te vullen dan een poëzie boek. Waar je bij een poëzie zelf moest nadenken over wat te schrijven en hoe origineel te zijn, stelt een vriendenboekje je enkele toffe voorgedrukte vragen en laat het je op een tweede pagina een mooie tekening maken.

De voorgedrukte vragen in het vriendenboekje zijn vaak erg makkelijk en voor de hand liggend. Zo vraagt een boekje vaak naar een lievelingskleur, een lievelingsdier en lievelingseten. Daarnaast is er in een boekje ook altijd plek om een telefoonnummer in op te schrijven. Op die manier kan jij als ouder makkelijk en snel contact houden met andere ouders en speelnamiddagen organiseren.

Er zijn natuurlijk heel wat verschillende vriendenboekjes op de markt. Wij hebben alvast een leuke top 10 voor je opgesteld!

De Top 10 lijst

Nr.BoekRecensies
1Disney Frozen – Violetta vriendenboekBekijk recensies
2LEGO NINJAGO VriendenboekjeBekijk recensies
3Topmodel Mijn Beste VriendinnenBekijk recensies
4Paw Patrol vriendenboekBekijk recensies
5Dino vriendenboekjeBekijk recensies
6Vriendjes (Kleurboek)Bekijk recensies
7Disney Princess vriendenboekBekijk recensies
8Mijn stoere vriendenboekBekijk recensies
9Spider-man vriendenboekBekijk recensies
10Ik hou van paarden vriendenboekBekijk recensies

 

1. Disney Frozen – Violetta vriendenboek

Disney Frozen – Violetta vriendenboek cover

Welke kinderen zijn er nu niet gek van Frozen? Dit Disney Frozen – Violetta vriendenboekje bevat heel wat toffe tekeningen en prentjes om in te kleuren. De vragen zijn redelijk standaard, maar er is heel wat plek om deze vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ook een vakje voor een pasfoto.

Op de voorpagina van het boek kan een foto geplakt worden van het jouw kindje. Op die manier is het altijd makkelijk om een vriendenboekje terug bij de juiste eigenaar te krijgen. Ze durven namelijk al wel eens verloren te gaan. Een foto, een naam, een adres en eventueel een telefoonnummer helpen dan ook om het boek weer bij jouw zoon of dochter te krijgen.

Dit boekje is perfect geschikt voor jonge kleutertjes of voor kinderen die in groep 1 of 2 zitten. Het boekje is erg praktisch en van goede kwaliteit. Je kind zal in zijn of haar nopjes zijn met dit prachtige Disney Frozen – Violetta vriendenboek.

Bekijk de beste prijs

2. LEGO NINJAGO Vriendenboekje

LEGO NINJAGO Vriendenboekje cover

Wanneer je op zoek bent naar een stoer vriendenboekje zal dit Lego Ninjago Vriendenboekje precies zijn wat je zoekt. Vriendjes krijgen twee pagina’s om vragen over zichzelf te beantwoorden en krijgen zelfs ruimte om een tekening te maken in het boekje.

Het is een mooi cadeau voor een Ninjago fan. Het boekje heeft een toffe indeling en genoeg plek om alle vragen te beantwoorden. Binnenin het boekje vindt je toffe foto’s en tekeningen van de bekende Lego Ninjago personages.

Dit vriendenboekje komt in een handig vierkant formaat dat perfect in de boekentas past. Daarnaast is het ook een erg stevig boekje met harde kaft zodat zelfs de meest actieve en stoere jongens dit boekje niet snel stuk krijgen.

Dit mooie Lego Ninjago vriendenboekje zal erg populair zijn bij je stoere zoon of sterke dochter. Dit mooie boekje is een perfect cadeautje voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bekijk de beste prijs

3. Topmodel Mijn Beste Vriendinnen

Topmodel Mijn Beste Vriendinnen cover

Van het stoere Lego Ninjago vriendenboekje gaan we nu naar het Topmodel Mijn Beste Vriendinnen vriendenboekje. Dit is echter niet het typische boekje dat de hele klas doorgaat maar enkel een dat bedoeld is voor de BESTE vriendinnen van je dochter. Zo kunnen er bijvoorbeeld maar 11 meisjes dit boekje invullen. Het is een tof boek om aan je BFF te laten invullen.

Dit roze boekje is geschikt voor oudere kinderen die vaak al naar de brugklas gaan. Het Topmodel Mijn Beste Vriendinnen vriendenboekje komt met een hoop mooie stikkers die je in het vriendenboekje kan plakken.

Daarnaast moet je geen tekeningen maken er in, maar eerder een hoop multiple choice vragen oplossen. Zo wordt er gevraagd of je bang bent in het donker, of jij je beste vriendin echt alles vertelt en zelfs of jij al wel eens een jongen hebt gekust. Deze vragen maken dat dit boekje enkel geschikt is voor oudere kinderen.

Bekijk de beste prijs

4. Paw Patrol vriendenboek

Paw Patrol vriendenboek

Jongere kinderen zullen helemaal weg zijn van dit leuke Paw Patrol vriendenboekje. In dit invulboek voor zowel vriendjes als klasgenoten kunnen kinderen heel wat weetjes over zichzelf kwijt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen beantwoorden over hun lievelingseten, wat hun hobby’s zijn of zelfs wanneer zij hun verjaardag vieren.

Dit mooie Paw Patrol vriendenboekje is perfect geschikt voor jonge kindjes vanaf 4 jaar. Op die manier kunnen zij feiten en weetjes verzamelen over klasgenootjes en vriendjes die zij in latere jaren misschien niet zo makkelijk kunnen herinneren.

Dit Paw Patrol Vriendenboekje heeft heel wat toffe kleurprentjes die de vriendjes en klasgenootjes van je zoon of dochter kunnen inkleuren. Iedere pagina heeft een ander plaatje.

Dit boekje heeft meer dan genoeg plek om alle klasgenootjes en beste vriendjes een plaatsje te geven. Daarnaast is het Paw Patrol Vriendenboekje hoogwaardig uitgegeven. Dit vboekje heeft een harde kaft en mooie kleurrijke pagina’s voor de echte Paw Patrol fans.

Bekijk de beste prijs

5. Dino vriendenboekje

Dino vriendenboekje cover

Als jouw zoon of dochter een echte van is van dinosauriërs, dan is Dino Vriendenboekje een perfect cadeautje. In dit mooie boekje kan je heel wat meer te weten komen over beste vriendjes en vriendinnetjes.

Naast het beantwoorden van een hoop interessante vragen wordt er in dit vriendenboekje ook plaats gelaten voor een pasfoto en natuurlijk ook een mooie handtekening of een gedichtje.

Dit mooie boekje bevat heel wat interessante en mooie prenten van dinosauriërs. Elke pagina bevat de foto en de naam van een andere Dino. Het boekje bevat genoeg lijntjes voor iedere vraag en dus ook genoeg plek om deze vragen te beantwoorden.

Het leuke Dino Vriendenboekje heeft een harde kaft en kan dus perfect mee in de boekentas. Dit stoere boekje is een mooi cadeautje voor jongens en meisjes met een speciale interesse in dino’s. Dit vriendenboekje is geschikt voor kindjes en kleuters vanaf 4 jaar.

Bekijk de beste prijs

6. Vriendjes (Kleurboek)

Vriendjes (Kleurboek) cover

Heb jij een erg creatieve zoon of dochter? Is je kind niet zo’n grote fan van Ninjago, Paw Patrol of Frozen? Dan is dit mooie Vriendjes (Kleurboek) de perfecte oplossing!

Dit mooie boekje is ontworpen om in te kleuren, te tekenen en te schrijven. Het boekje telt heel wat leuke opdrachten en vragen en heeft meer dan genoeg ruimte om in te tekenen of kleuren. Waar andere boekjes erg beknottend konden aanvoelen wanneer het op creativiteit aankomt, worden jongens en meisjes in dit vriendenboekje net aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Het Vriendjes (Kleurboek) is erg mooi vormgegeven en telt meer dan voldoende pagina’s – 56 om precies te zijn, om alle kindjes uit de klas en de familieleden wat te laten tekenen en schrijven.

De vragen zijn erg simpel en tof en er is meer dan genoeg plek op de lijntjes om een antwoord uit te schrijven.

Het boek is geschikt voor iedereen – van kleutertjes tot bruglassers!

Bekijk de beste prijs

7. Disney Princess vriendenboek

Disney Princess vriendenboek cover

Is jouw dochter helemaal wild van Disney Prinsessen? Dit vriendenboekje is dan het perfecte cadeau! In dit leuke Disney Princess boekje kunnen al je vrienden vragen over zichzelf beantwoorden en aan de slag met potloden en stiften om een leuke kleurplaat in te kleuren.

Op elke bladzijde staat een andere Disney prinses en een nieuwe leuke kleurplaat. Op die manier kunnen de vriendjes en vriendinnetjes van je dochter of zoon zelf kiezen welke prinses en kleurplaat ze verkiezen en willen inkleuren.

Het boek telt heel wat lijntjes zodat je genoeg plek hebt om de vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ook een plekje gereserveerd om een pasfoto in te plakken.

Dit Disney Princess boekje is vooral geschikt voor jonge kindjes. Het is een mooi cadeautje voor meisjes en jongens die voor de eerste keer naar de basisschool gaan of dit jaar afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes in de kleuterklas.

Bekijk de beste prijs

8. Mijn stoere vriendenboek

Mijn stoere vriendenboek cover

Mijn Stoere Vriendenboek is een mooi en eigentijds vriendenboekje speciaal ontworpen voor stoere jongens en meisjes. Dit boekje bevat tekeningen aan de hand van de Nederlandse Illustrator Marieke ten Berge die onder andere ook de boeken Mijn leukste teken- en schrijfboek, Yep, en Ik ben een echte prinses van tekeningen heeft voorzien.

Dit boekje heeft heel wat ruimte om jouw vrienden en vriendinnetjes vragen over zichzelf te laten invullen. Iedere pagina is voorzien van een nieuwe stoere prent. Daarnaast is er ook een kadertje waar je een pasfoto in kwijt kan en er is genoeg plek voor een persoonlijke wens of tekening.

Hoewel Mijn Stoere Vriendenboek gericht is op jongens is de inhoud niet erg stereotiep. Zo zie je hier geen auto’s, dino’s, of enge monsters, maar eerder interessante tekeningen over een jongen die op avontuur gaat.

Het is een mooi en uniek boekje dat geschikt is voor zowel de allerkleinsten als de iets oudere kinderen. Er zit een handig rekkertje om het boek. Zo gaat het boek niet open in de boekentas en komen er geen ezelsoren aan de ingevulde pagina’s.

Bekijk de beste prijs

9. Spider-man vriendenboek

Spider-man vriendenboek cover

Jonge fans van het Marvel Universum en de Spider-Man cartoons gaan erg blij zijn met dit Spider-man Vriendenboekje.

In dit leuke invulboek kunnen klasgenootjes, vriendjes, vriendinnetjes, en familieleden heel wat over zichzelf kwijt. Aan de hand van voorgedrukte vragen komen jouw kinderen heel wat te weten over hun beste vriendjes.

Daarnaast kan iedereen met potloden en stiften in het boekje aan de slag. Iedere pagina telt namelijk een mooie kleurplaat.

Het Spider-Man Vriendenboekje komt met een stevige kaft en werd op hoogwaardig papier geprint. Dit boekje kan met andere woorden wel tegen een stootje.

Dit boekje is voor Spider-Man fans en hun vriendjes vanaf 6 jaar.

Bekijk de beste prijs

10. Ik hou van paarden vriendenboek

Ik hou van paarden vriendenboek cover

Is jouw zoon of dochter verzot op paarden? Dit mooie Ik Hou Van Paarden vriendenboekje is een mooi cadeau voor alle kinderen die van paarden houden. Op iedere pagina staat namelijk een mooie tekening of foto van een paard.

In dit boekje met zachte kleuren en mooie tekeningen kan jouw zoon of dochter heel wat meer te weten komen over zijn of haar beste vriendjes. De lijntjes zijn lang genoeg om de antwoorden op de vragen neer te pennen en je kan zelfs een mooie foto in het boekje plakken.

Daarnaast is er eveneens genoeg plek om een tekening of een versje in het boek te tekenen of schrijven.

Dit schattige Ik Hou Van Paarden vriendenboekje komt met een harde kaft en werd gedrukt op sterk papier.

Als je het boekje goed bijhoudt is dit een mooie herinnering voor later.

Bekijk de beste prijs

Wat is een vriendenboekje?

Wanneer kinderen de grote sprong van kleuterklas naar basisschool maken is het vaak traditie om een vriendenboekje cadeau te doen.

In dit soort boekjes staan namelijk heel wat leuke vragen en opdrachten voor klasgenootjes, familie of beste vriendjes. Sommige laten zelfs genoeg plek om een mooie tekening te maken of voorzien een tekening om zelf in te kleuren.

Zulke boekjes geven mooie herinneringen aan vriendjes en vriendinnetjes van vroeger en soms zelfs aan oma’s en opa’s die overleden zijn. Een vriendenboekje is een schattige momentopname die jouw zoon of dochter heel het leven zal bijblijven.

Wat is er nou zo leuk aan een vriendenboekje?

Kinderen zijn vaak heel erg blij wanneer ze een vriendenboekje cadeau krijgen. Zulke boekjes zijn een manier om nieuwe vriendjes te maken, maar eveneens om de vriendjes die ze al hebben beter te leren kennen.

Vriendenboekjes bevatten een heleboel leuke vragen om in te vullen en wanneer je kinderen wat ouder zijn is het vaak leuk om weer door een vriendenboekje te bladeren.

Hoe kies je best een vriendenboek uit?

Een vriendenboekje uitkiezen kan een hele taak zijn. Niet enkel moet je nadenken of je nou voor Disney prinsessen gaat of eerder voor paarden, je moet ook een beslissing maken over de inhoud, de creativiteit en de vragen.

Wanneer je een zo een boekje koopt, koop je best eentje met een thema waar je zoon of dochter in geïnteresseerd is. Of je kind nu van paarden, prinsessen of auto’s houdt, wanneer het op vriendenboekjes aankomt is er voor ieder wat wils.

Heel wat ouders verkiezen echter boekjes zonder thema. Op die manier worden kinderen het boekje minder snel beu.

Creativiteit en de aard van de vragen zijn ook doorslaggevend bij het kiezen van een vriendenboekje. Niet alle vragen in de boekjes zijn geschikt voor kleine kindjes en niet elk boekje heeft plek voor een tekening of een prentje.

Wanneer je online een vriendenboekje aankoopt kijk je ook best naar het aantal pagina’s. Niet ieder boekje heeft genoeg ruimte voor ieder kindje in de klas. Hier houd je best rekening mee voordat je bestelt.

Daarnaast is het ook een goed idee om voor een boekje met een harde kaft te gaan. Op die manier kan het boekje mee de boekentas in zonder dat het boekje kapotgaat of ezelsoren heeft. Je mag namelijk niet vergeten dat heel wat kindjes dit boekje mee naar huis zullen nemen en het niet altijd in de beste staat wordt terugbezorgd. Het is dan ook belangrijk dat je een stevig boekje koopt zodat jouw zoon of dochter nog jaren later door het boekje kan bladeren.

Top 3 Vriendenboeken voor volwassenen

Maar niet alleen kleine kinderen zijn verzot op vriendenboeken. Ook volwassenen en tieners lijken steeds meer terug te grijpen naar dit soort boekjes om herinneringen op papier te zetten. Zo vind je op het internet heel wat mooie “Volwassen” vriendenboekjes te koop.

1. Het geweldige vriendenboek voor volwassenen

Het geweldige vriendenboek voor volwassenen cover

In Het geweldige vriendenboek voor volwassenen kan jij je (volwassen) vrienden vragen laten beantwoorden zoals ze dat deden in de kleuterklas of de lagere school. In dit Geweldige Vriendenboek voor Volwassenen vind je natuurlijk geen vragen terug over je lievelingseten of welke superheld je graag zou willen zijn.

De vragen zijn – net zoals het design en de lay-out van het boek – heel wat volwassener dan een vriendenboekje voor kinderen. Dit wil echter niet zeggen dat de vragen geen knotsgekke antwoorden inspireren.

Van “Mijn Grootste Blunder Ooit” tot “Deze Celebrity Mag Eens Langskomen”: je komt heel wat (grappige) dingen over je beste vrienden te weten.

Bekijk de beste prijs

2. Het beste vriendenboek (voor grote mensen)

Het beste vriendenboek (voor grote mensen) cover

Het Beste vriendenboek (Voor Grote Mensen) is het tweede boek van Elise De Rijck die in 2016 het bestverkopende boek Het Bucket List Boek – 500 dingen die je moet gedaan hebben, op de markt bracht.

Elise De Rijck noemt dit boekje een mooi memento – een perfect boek om aan ingevuld aan iemand cadeau te doen. Dit vriendenboek is ook een mooie herinnering om te laten invullen door de genodigden op een trouwfeest of door vrienden en collega’s wanneer je verhuist of naar een nieuwe job trekt.

Het Beste Vriendenboek (Voor Grote Mensen) is echter geen hardcover. Je moet er dus weldegelijk voorzichtig mee zijn.

Bekijk de beste prijs

3. Een vriendenboek voor volwassenen

Een vriendenboek voor volwassenen cover

Waar de vorige twee vriendenboeken voor volwassenen er nog erg ‘Jong’ en ‘Speels’ uitzagen, is Een vriendenboek voor volwassenen heel wat serieuzer.

Waar de andere boeken af en toe een wat pittigere vraag durfde te stellen is Een Vriendenboek voor Volwassenen over het algemeen redelijk droog. Laat dit je echter niet tegenhouden om dit prachtige boek in huis te halen.

Een vriendenboek voor volwassenen is erg mooi vormgegeven. Het boek komt met een harde kaft wat de bladzijden binnenin beschermt. Daarnaast is de sluiting met elastiek erg mooi en praktisch.

Dit boek is aan te raden wanneer je graag collega’s wil leren kennen en het wat professioneler mag zijn.

Bekijk de beste prijs

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share