Kinderboeken leeftijd 7-8 jaar

Het mooie aan voorlezen is dat het zorgt voor een momentje samen met je kind, waarin je de leukste en gekste verhalen kan beleven. De fantasie van je kind wordt helemaal geprikkeld. Maar dat niet alleen lezen en voorlezen stimuleert ook de taal- en leesvaardigheden van je kind. En wanneer je kind zelf het kinderboek gaat voorlezen dan is dat goed voor de spraakontwikkeling.

Laat je samen met je kind helemaal meevoeren in werelden met magie, superhelden, echte griezels, grote avonturen, sprookjes en nog veel meer. Maar met een boek kun je je kinderen ook van alles leren. Zo kunnen sportieve jongens meer leren over voetbal, zodat ze de allerbeste voetballer kunnen worden op het WK. Of inspireer meisjes om vrijuit het leven te ontdekken aan de hand van sprookjes gebaseerd op vrouwelijke voorbeelden.

Er zijn een hoop boeken te verkrijgen voor kinderen van 7-8 jaar. Neem daarom een kijkje in deze top 10 kinderboeken in de leeftijdscategorie 7-8 jaar. Denk bij het kiezen van een boek goed aan waar de interesses van je kind ligt en wat hem/haar fascineert. Zo kan je de aandacht van je kind goed houden en zal hij/zij helemaal in het verhaal opgaan. Zo creëer je echte quality time met je kind voor een goede band samen. Want wat is er nou leuker dan aan het einde van de dag samen met papa of mama lekker een boek te lezen.

De Top 10 Kinderboeken leeftijd 7-8 jaar

1
Dolfje Weerwolfje 1 - Dolfje Weerwolfje
Nederlands | Hardcover | 9789025864842 | 22 januari 2014 | 160 pagina's
Bekijken Bol.com
2
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Nederlands | Hardcover | 9789082470130 | 06 oktober 2017 | 212 pagina's
Bekijken Bol.com
3
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins
Nederlands | Hardcover | 9789021418452 | 05 september 2019 | 88 pagina's
Bekijken Bol.com
4
Superjuffie 1 - Superjuffie!
Nederlands | Hardcover | 9789047514947 | 01 mei 2011 | 143 pagina's
Bekijken Bol.com
5
De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan
Nederlands | Hardcover | 9789401447584 | 13 oktober 2017 | 190 pagina's
Bekijken Bol.com
6
Heksje Lilly en het toverboek
Nederlands | Hardcover | 9789020683011 | 01 januari 2005 | 48 pagina's
Bekijken Bol.com
7
Meester Kikker
Nederlands | Hardcover | 9789025875336 | 04 juli 2018 | 128 pagina's
Bekijken Bol.com
8
De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes
Nederlands | Hardcover | 9789000364893 | 16 oktober 2018 | 144 pagina's
Bekijken Bol.com
9
Voetballen als een prof
Nederlands | Paperback | 9789000335770 | 24 maart 2014 | 96 pagina's
Bekijken Bol.com
10
Heks Kweetetal
Nederlands | Hardcover | 9789044819465 | 15 augustus 2016 | 180 pagina's
Bekijken Bol.com

1. Dolfje Weerwolfje 1

Als Dolfje wakker wordt is het donker en de maan schijnt in zijn kamer. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Maar dan ziet hij opeens overal haar, zijn handen en voeten zijn poten geworden en hij heeft een staart gekregen. Dolfje schrikt zich rot. Het blijkt dat Dolfje zijn opa ook een weerwolf is en geeft hem tips om in het gewone leven zijn weg te vinden.

Het fenomeen weerwolf wordt in het kinderboek niet echt angstaanjagend beschreven, maar meer als een ‘normaal’ gegeven. Het verhaal wordt in 35 hoofdstukken verteld en is goed te volgen voor de doelgroep. Elke zin begint op een nieuwe regel, waardoor een rustig baldspeigel ontstaat. De fullcolour illustraties passen goed bij de goedmoedige sfeer van het verhaal.


2. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een nieuw daglicht. Het boek bevat 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen manier de wereld hebben veranderd, als bijvoorbeeld piraat, schrijfster of wiskundige.

Het motto van het boek is “volg je hart, gebruik je hoofd, doe je bovenste best. En als je valt, gewoon weer opstaan.” De verhalen zijn bedoeld om meiden te inspireren om vrijuit het leven te ontdekken. De verhalen beginnen vaak met “Er was eens…” en gaan over bijzondere vrouwen, zoals Cleopatra, Coco Chanel, Yoko ono en nog veel meer. De verhalen blijven niet steken in algemeenheid, maar bevatten interessante details.

Het boek bevat illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars over de hele wereld. Ondanks alle verschillende illustraties vormt het boek wel een eenheid.


3. Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

De kleine prins woont op een piepklein planeetje, waar hij voor drie vulkanen en een eigenwijze bloem zorgt. Op een dag gaat het prinsje op reis en komt langs zeven planeten. Hier komt hij de wonderlijkste mensen tegen.

De laatste planeet waar het prinsje terecht komt is aarde, hier wordt hij vrienden met een vos. En ontmoet een piloot die met zijn vliegtuig in de woestijn is gestrand. Ze zijn acht dagen lang samen en het prinsje verteld in die tijd over zijn leven en de wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron…

De kleurrijke, stralende prenten passen goed bij de magische sfeer van het verhaal.


4. Superjuffie 1

Juf Josje lijkt een gewone juf. Maar als een dier in gevaar is, neemt ze een hap van haar krijtje, verandert ze in Superjuffie en schiet als een groene tornado door de lucht. Haar leerlingen ontdekken haar gave, maar beloven niks te zeggen tegen de strenge directeur. De leerlingen verzinnen allerlei smoesjes als juf Josje weer eens te laat op school komt. Maar opeens gebeuren er rare dingen in de stadsdierentuin, zal Superjuffie hier ook redding brengen?

In het boek staan veel vlotte, soms paginagrote illustraties in zwart-wit met gewassen grijstinten. In de illustraties zijn de emoties goed weergeven en er zijn veel leuke details te zien. Er is gebruik gemaakt van een duidelijk lettertype, gedrukt op mooi, stevig en glad papier.


5. De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

Meneer Gom is een afschuwelijke griezel die kinderen, dieren, gepofte maiskolven en alles wat leuks is haat. Hij is een enorme luiwammes die niet van opruimen houdt. Zijn hele huis is een puinhoop. Maar de tuin is altijd netjes, want anders mept de kwade fee die in zijn badkuip woont hem om de oren. Als de hond John een ravage in de tuin aanricht, raakt meneer Gom door het dolle heen en probeert John te vergiftigen.

Het boek is aantrekkelijk, omdat het verhaal in korte alinea’s is geknipt, met witregel, en op vrijwel elke pagina staat minstens één cartooneske illustratie. Dit maakt het boek ook erg geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen.


6. Heksje Lilly en het toverboek

Lilly heeft een toverboek zomaar naast haar bed gevonden. In het kinderboek staan spreuken, waarmee Lilly kan toveren. Ze wil het gebruiken bij haar huiswerk. Maar zover komt het niet, want haar broertje denkt dat het een voorleesverhaal is en wil voorgelezen worden. Om van haar broertje af te zijn leest ze een stukje voor en verzint er zelf ook nog wat bij. De gevolgen daarvan zijn grappig, drastisch en dramatisch. Lilly schakelt de heksen noodhulp in, maar dat lijkt het eerste instantie allemaal te verslechteren.

In het boek is gebruik gemaakt van korte zinnen, een overzichtelijk bladspiegel en grote schreefloze letters. Dit zorgt voor een goede leesbaarheid op niveau AVI-E4. De humoristische sfeer van het verhaal wordt goed weergeven door de kleurrijke, expressieve en vrolijke illustraties.


7. Meester Kikker

€15,99
Op voorraad
Bol.com

Meester Frans heeft een geheim en durft dat aan zijn klas te vertellen. Hij verandert namelijk zo nu en dan in een kikker. Het lastige daaraan is dat hij het niet in de hand heeft. De kinderen van zijn klas ontdekken bij toeval dat de directeur, meneer Stork, een soortgelijk geheim heeft. Maar meneer Stork verandert soms in een ooievaar die kikkers eet om weer in een mens te veranderen. Dit is natuurlijk een gevaarlijke situatie voor meester Frans, dus bedenken de kinderen een plan om hem te redden.

Elke zin begint op een nieuwe regel en het verhaal is niet eng of griezelig, maar boeiend.

Het geheel wordt gecomplementeerd door de vrolijke, aansprekende zwart-wit illustraties.


8. De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes is een bundel met 15 moderne sprookjes. Er staan traditionele sprookjes elementen en -figuren is, waar een andere, verrassende draai aan wordt gegeven. Zo is er een dappere ‘ridster’ die een knappe prins redt en veranderd een koning in een kikker in plaats van een kikker in een prins. De thema’s in het boek zijn modern, zo is er bijvoorbeeld een verhaal rond een computer vrouwtje. Maar toch blijven de thema’s van alle tijden, zoals verboden liefde of het doen van een wens ingegeven door hebzucht.

De bundel is erg verzorgd en heeft een aantrekkelijk uiterlijk. Verschillende gerenommeerde illustratoren hebben daar een bijdrage aan geleverd met hun mooie kleurige illustraties. Elk verhaal is dan ook voorzien van een schitterende illustratie.


9. Voetballen als een prof

In voetballen als een prof leer je alles dat je moet weten om een topvoetballer te worden. Het boek bevat niet alleen informatie over de geschiedenis van de sport, zoals wanneer het eerste WK was. Er staan ook spelregels in, want je moet natuurlijk wel weten wat buitenspel is. En wat voor voetbaluitrusting heb je nodig om goed voor de dag te komen. Daarnaast bevat het boek ook een spannend verhaal uit de populaire serie blauw-wit. Er staan ook leuke raadsels en spellen over voetbal in het boek en het boek zit vol met actie, weetjes en prachtige illustraties. Je kan je voetbalkennis zelfs testen met de leuke quiz in het boek. Het boek is onmisbaar voor alle beginnende voetballertjes die op weg zijn naar hun eigen WK.


10. Heks kweetetal

€24,95
Uitverkocht
Bol.com

Samen met Uil is heks Kweetetal de slimste van het hele heksenbos. Maar als ze op een dag bij kinderen in het mensenland gaat oppassen, komt ze erachter dat ze helemaal niet zoveel weet. Zo denkt ze dat je midden op straat op de bus mag wachten, dat maïs poffen een vorm van magie is, dat je met Halloween een pompoen leeghaalt om die als masker te gebruiken en ze denkt dat Sinterklaas een tovenaar is. Er staan 47 leuke, korte verhaaltjes in het boek die herkenbaar zijn voor kinderen, omdat er veel thema’s uit hun eigen wereldje voorkomen, zoals school, ziek zijn, kerst, oppassen en nog veel meer.

De grote en kleine aantrekkelijke illustraties passen goed bij de verhalen.

1 Shares
Share
Tweet
Pin1
Share