Voorleesboeken leeftijd 1-2 jaar

Lezen is goed voor jong en oud. Jonge kinderen kunnen nog niet zelf lezen. Maar je kunt ze er wel al mee introduceren als ouder, door voor te lezen. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, omdat dit de fantasie prikkelt en onder meer de taal- en spraakontwikkeling stimuleer. Maar het is ook goed voor de sociaal-emotionele vaardigheden.

Voor de ontwikkeling van je kind is het handig om te kiezen voor een kijk en vindboek. Dit zijn boeken waarbij je samen met je kind interactief bezig bent. Ga samen op zoek naar voorwerpen of dieren die verstopt zitten op de pagina’s. Leer samen nieuwe muziekjes. Of help de hoofdpersoon van het boek met allerlei klusjes, zoals op bed gaan of in bad gaan. Dit soort boeken zijn net als spelletjes voor kinderen, waardoor ze het leuk vinden om te blijven opletten en meedoen.

Maar met boeken kun je je kinderen heerlijk voorlezen voordat ze op bed gaan. Veel kinderen vallen dan ook graag in slaap tijdens het voorlezen. Want wat is nou fijner dan gaan slapen terwijl je de stem van je mama of papa hoort. Sommige boeken in onderstaande lijst zijn onderdeel van een bepaalde boekenreeks, dus als je kindje het boek leuk vindt, kun je een langere tijd verder gaan met de avonturen van de hoofdpersoon.

Hieronder hebben we een lijst opgesteld met verschillende soorten boeken die geschikt zijn voor jouw 1-2 jarige. Het zijn boekjes om lekker voor te lezen of om samen interactief mee aan de slag te gaan. Het zijn stevig vormgegeven boeken.

De Top 10 Beste Voorleesboeken voor kinderen 1-2 jaar

Nr.BoekRecensies
1Nog even achter mijn oortjes kriebelenBekijk recensies
2Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvdBekijk recensies
3Kleine muis zoekt een huisBekijk recensies
4Dikkie Dik - Elke dag Dikkie DikBekijk recensies
5Bambino loco / BasisdoosBekijk recensies
6Kiekeboe! wie zit daar, Nijntje?Bekijk recensies
7DansmuziekjesBekijk recensies
8Heksje Mimi en de kabouterBekijk recensies
9Nog even mijn haartjes wassenBekijk recensies
10Geluidenboekjes - WereldmelodietjesBekijk recensies

 

1. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Nog even achter mijn oortjes kriebelen cover

Nog even achter mijn oortjes kriebelen is een voorleesboekje dat over slapengaan gaat. Klein Konijn moet naar bed en is hier bijna klaar voor. Zijn tandjes zijn al gepoetst en zijn pyjama ligt al klaar. Maar de lezer moet Klein Konijn eerste even helpen, voordat hij naar bed kan gaan. Tik hem eens op zijn schouder, dan draait hij zich misschien wel om. Je kindje mag het konijntje zelf naar bed brengen door zijn kussen op te schudden, even achter zijn oortjes kriebelen en het licht uitdoen.

De eenvoudige prenten beslaan 2 pagina’s en zijn van een enkele tekstregel voorzien die de ‘lezer’ uitnodigt om te helpen met Klein Konijn naar bed te brengen. Het kleurgebruik en de beschaduwing zijn effectief sober gehouden, waardoor de aandacht goed gefocust blijft.

Bekijk de beste prijs

2. Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd cover

Dikkie Dik beleeft in dit dubbeldikke kinderboekje maar liefst 30 spannende avonturen, verdeeld over 187 pagina’s. Zo leert Dikkie Dik bijvoorbeeld dat hij niet op de ontbijttafel moet gaan. En Dikkie Dik schrikt ook heel erg van iets, wat zal dit zijn?

De plaatjes zijn extra groot, waardoor het voorlezen nog fijner wordt. De illustraties staan in een getekend kader op een witte achtergrond, met daaronder een paar zinnetjes waarin wordt verteld wat er gebeurt. De achtergrond van de illustraties zelf zijn grotendeels wit, waardoor het rustig kijkt. De illustraties zijn duidelijk en eenvoudig vormgegeven, zodat je kleine ze makkelijk kan herkennen.

Heb je even geen zin om je kleine voor te lezen? Dan kan je de DVD afspelen met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Bekijk de beste prijs

3. Kleine muis zoekt een huis

Kleine muis cover

Kleine Muis ziet vanuit haar holletje een hele grote appel liggen, maar deze is jammer genoeg veel te groot voor het huis van Kleine Muis. Daarom gaat Kleine Muis op zoek naar een groter onderkomen. Ze klopt bij al haar dierenvriendjes aan, maar niemand heeft een plekje voor haar. Onderweg neemt ze zo nu en dan een hapje van haar appel, want van huizen zoeken wordt je wel erg hongerig. Wanneer ze het op het einde van de dag bijna wil opgeven, vind ze toch een perfect holletje voor haarzelf en de appel. Oplettende kinderen zullen het holletje bekend voorkomen…

Dit voorleesboek heeft kleurige paginagrote tekeningen die afwisselen tussen de kleurige buitenwereld en de donkere, intieme binnenkant van een hol. Tussen de bladzijden zit een echt gat, hierdoor kijkt de lezer als het ware door deze gaten van verschillende afmetingen de diverse holen in.

Bekijk de beste prijs

4. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik cover

In deze luxe feesteditie van Dikkie Dik zijn 365 verhaaltjes verzameld, ter ere van het 40-jarige bestaan van Dikkie Dik. Zo kan je elke dag een nieuw avontuur van de ondeugende kat Dikkie Dik beleven. Er zijn verhaaltjes over de seizoenen, Sinterklaas, Kerst, Pasen en terugkerende korte tekstjes over steeds een andere letter van het alfabet. Er komen ook herkenbare emoties zoals angst, boosheid en jaloezie aan bod. Maar ook alledaagse onderwerpen zoals buiten op onderzoek gaan, vriendschap, ruziemaken en plagerijtjes.

Deze bundel is een verzorgde uitgave in vierkant formaat, met leeslint met daaraan een oranje, vilten poezenkopje. De bundel heeft veel vrolijke illustraties in verschillende formaten.

Bekijk de beste prijs

5. Bambino loco / Basisdoos

De vrolijke Bambino loco basisdoos is een echte klassieker en bestaat uit 6 kleurrijke blokjes. Op de ene zijde staan gekleurde bolletjes en op de ander kant staat een symbool, zoals een appel, huisje en een bloem. Bij de doos horen leuke boekjes met opdrachten. Deze boekjes moeten apart gekocht worden. Kinderen kunnen met de doos zelf de uitkomsten controleren. Als de bolletjes kloppen, dan hebben ze alles goed.

De doos gaat makkelijk open en is stevig uitgevoerd. Hierdoor kunnen kinderen er goed mee overweg. In het begin zal je kindje nog wat hulp nodig hebben, maar in verloop van de tijd kunnen ze zich er prima alleen mee vermaken. Het daagt kinderen uit, waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen.

Bekijk de beste prijs

6. Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?

Kiekeboe! Wie zit daar, Nijntje?

Er is overal wel iets te ontdekken. Nijntje speelt in dit boekje kiekeboe met moeder Pluis, vader Pluis, Willemijn en Aagje en haar knuffelbeer. Wie zit er verstopt achter de blokken? En waar is de koe gebleven? Help Nijntje om iedereen weer te vinden.

Op de rechterbladzijde verbergen zich een varken, eendjes, schaap en een koe. Dit doen de respectievelijk achter een boerderij, emmer, huis en auto. In de bladzijden zitten uitsparingen, zodat je er doorheen kunt kijken. Zo kan Nijntje vanaf de linkerpagina raden welk, nu gedeeltelijk zichtbaar, dier zich erachter heeft verstopt.

Het voorleesboekje is in een handzaam formaat, waardoor kinderen ook zelf lekker kunnen kijken. Maar het is ook leuk om het samen te lezen. Het boekje is in de bekende felle Bruna kleuren uitgevoerd.

Bekijk de beste prijs

7. Dansmuziekjes

Dansmuziekjes

Jonge kinderen vinden het leuk om naar boekjes te kijken, maar naar dit voorleesboek kunnen ze ook luisteren! Het is een eerste kennismaking met bekende dansmuziekjes in woord, beeld en geluid. Het heeft het thema de wereld rondom het kind.

Diverse aangeklede, niet natuurgetrouwe dieren vertolken de sfeer van de 6 toegevoegde muziekfragmenten. Binnen de speelse prenten is gewerkt met treffende elementen in kleding, haardracht en accessoires. Het is een klein vierkant prentenboek met 6 verzorgde illustraties over dubbele bladzijden. Het is een fris en vriendelijk ogend geheel.

De muziekfragmenten kan je via een verzonken, ronde druktoets binnen de prenten hoorbaar maken. De muziek opnames zijn van verrassend goede kwaliteit. Ze vormen een eerste kennismaking tot dansen als de wals, tango, salsa, charleston, hiphop en rock’n-roll.

Bekijk de beste prijs

8. Heksje Mimi en de kabouter

Heksje Mimi en de kabouter cover

Het voorleesboek Heksje Mimi en de kabouter gaat over grote vriendschappen met kleine vriendjes. Tijdens een herfstwandeling in het bos ziet heksje Mimi een klein mannetje heen en weer wippen op een paddenstoel. Het kaboutertje is de weg naar zijn huis kwijtgeraakt, heeft het koud en honger. Heksje Mimi besluit om hem te gaan helpen en neemt hem mee naar haar huisje. Hier kan hij zich wassen, lekker eten en zijn natte kleertjes drogen. Wanneer het met regenen is gestopt gaan ze op zoek naar zijn paddenstoelenhuisje, maar kunnen ze die nog vinden?

De illustraties zijn neergezet in warme, heldere kleuren. De gestileerde, zwart omlijnde tekeningen spreken jonge kinderen aan door hun vriendelijke en vrolijke uitstraling.

Bekijk de beste prijs

9. Nog even mijn haartjes wassen

Nog even mijn haartjes wassen cover

Nog even mijn haartjes wassen gaat over in bad gaat. Klein Konijn moet in bad, zijn teiltje is al vol, maar waar is Klein Konijn eigenlijk? Kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen aan het verhaal door aanmoedigende zinnen als: “Roep hem maar gauw!” of “Doe jij shampoo op zijn hoofd?”. Na het uitspoelen zal je zien dat Klein konijn’s oren helemaal naar beneden hangen. Help klein konijn er weer helemaal piekfijn uitzien. Zo is het zelf droogblazen van Klein Konijn, omdat de föhn kapot is ook erg leuk voor kleine kinderen

De eenvoudige illustraties staan tegen een gekleurde, lege achtergrond. Hierdoor is alles goed te volgen. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijde van de omslag.

Bekijk de beste prijs

10. Geluidenboekjes – Wereldmelodietjes

Geluidenboekjes – Wereldmelodietjes

Jonge kinderen vinden het geweldig om in boeken te kijken, maar met dit boekje kunnen ze ook luisteren. Het is een eerste kennismaking met wereldmelodietjes in woord, beeld en geluid. Het is een vrolijk geïllustreerd boek, waarmee kennis gemaakt kan worden met melodietjes over de hele wereld, zoals Japan, Peru en Griekenland. Er wordt kennis gemaakt met 6 verschillende melodietjes met 6 bijhorende prenten om naar te kijken.

Op elke pagina is een klein open rondje, druk erop en je hoort het geluid. De geluidsopnames zijn van verrassend goede kwaliteit. De batterijen van het boekje zitten veilig verborgen in de achterkaft van het boek.

Bekijk de beste prijs

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share