Voorleesboeken leeftijd 0-1 jaar

Er is niets fijner dan samen met je kindje wat bonding time te hebben. Dit is ideaal om te doen met het samen lezen van een boek. Veel kinderen vinden het fijn als je ze voorleest net voor het slapen gaan, zodat ze heerlijk in slaap kunnen vallen op de klank van jouw stem. Maar het is ook ontzettend leuk om samen nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

Met veel boeken kun je heerlijk interactief met je kindje bezig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boek waarbij je kindje nieuwe dingen kan voelen. Het is op deze leeftijd ook ontzettend leuk op je kindje nieuwe woorden te leren en te kijken wat je kindje al kent en herkend. Hier zijn speciale boeken voor, zodat jullie dit samen kunnen ontdekken. Of laat samen jullie hersens kraken om te raden wat er achter het flapje in een boek verstopt zit.

Een andere optie is natuurlijk om je kindje gewoon voor te lezen. En wat is nou fijner om in slaap op te vallen, dan woorden die over liefde gaan. Laat je kindje weten dat jij net zoveel van ze houd als de dieren in de verhalen van hun kinderen houden.

De Top 10 Beste Voorleesboeken voor kinderen 0-1 jaar

Nr.BoekRecensies
1Het kleurenmonsterBekijk recensies
2Bumba - Mijn groot woordjesboekBekijk recensies
3Raad eens hoeveel ik van je houBekijk recensies
4Nijntje aanwijsboekBekijk recensies
5Ik had je nog zoveel willen zeggenBekijk recensies
6Wat zit er in je buik, mama?Bekijk recensies
7Boer BorisBekijk recensies
8Van wie zijn deze billen?Bekijk recensies
9Ik hou van jou, papaBekijk recensies
10Rupsje Nooitgenoeg - VoelboekBekijk recensies

 

1. Het kleurenmonster

Het kleurenmonster cover

Het kleurenmonster is opgestaan en voelt zich niet zo fijn, maar hij weet niet waarom. Wel staan alle kleuren op zijn lichaam door elkaar. Een meisje wil hem hier graag mee helpen en vertelt hem dat de kleuren voor emoties staan. Samen gaan ze ervoor zorgen dat het kleurenmonster de emoties een plekje kan geven, zodat hij zich beter voelt.

Dankzij het voorleesboek kan je met jonge kinderen in gesprek gaan over emoties. Kinderen van 0-1 jaar leren om emoties als woede te herkennen en gevoelens onder woorden te brengen. Daarnaast trainen ze het auditief geheugen.

De illustraties in het boek zijn leuk en hebben iets kinderlijks. Dit komt omdat het lijkt alsof er tekeningen op karton gemaakt zijn, met waskrijt zijn ingekleurd en vervolgens uitgeknipt zijn en op speelse wijze in het boek geplakt.

Bekijk de beste prijs

2. Bumba – Mijn groot woordjesboek

Bumba – Mijn groot woordjesboek cover

Ga met je kleine op zoek naar de voorwerpen in de tekening. Wat hoort er allemaal thuis in het bos, het circus, de badkamer? Welke woorden kent je kleine al? En wat kan je zien op de boerderij en de zee?

Het is een vrolijk leerboek die voorzien is van wel 20 mooie tekeningen waar veel op te ontdekken valt. Het is een aanwijsboek over clowntje Bumba met een heldere en uitnodigende opbouw. Elke pagina in dit voorleesboek heeft een andere felle ondergrond kleur met een grote illustratie in het midden waarin het thema van de pagina staat gedrukt. Op de pagina staan 6 details die in de tekening gezocht moeten worden. Dit zijn voor kleine kinderen bekende voorwerpen, zoals dieren of vriendjes van Bumba.

Bekijk de beste prijs

3. Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou cover

Hazeltje en Grote Haas houden heel veel van elkaar. Dit willen ze ook graag aan elkaar laten zien. Als eerst rekt Hazeltje zijn armen zover hij kan uit elkaar om te laten zien hoeveel hij van Grote Haas houdt. En vervolgens ontpopt zich een “strijd” tussen de hazen waarin ze laten zien hoeveel ze van elkaar houden, waarbij het ene gebaar nog groter wordt dan de andere.

Het leuke aan het boek is hoe herkenbaar het is voor de meeste mensen. Want hoe zeg je nou hoeveel je van je kind houdt? Dit is niet echt te beschrijven of te meten. Maar ook het spelletje van elkaar overtreffen zal veel ouders en kinderen bekend voorkomen.

De illustraties zijn overwegend groen en bruin, getekend met inkt en waterverf. Wat bijdraagt aan een rustige en lieflijke sfeer.

Bekijk de beste prijs

4. Nijntje aanwijsboek

Nijntje aanwijsboek cover

Het Nijntje aanwijsboek is een groot en stevig boek vol met plaatjes. Er staat per spread een thema centraal, zoals in het verkeer, op de boerderij, aankleden, in de dierentuin, eten en drinken, speelgoed en familie en vrienden.

Onderaan de pagina loopt een balk over alle pagina’s waarin de woorden, met lidwoorden, van de plaatjes staan. Dit is om mensen die Nederlands als 2e taal leren te helpen met het benoemen van de plaatjes. De pagina’s zijn wit en glanzend (afneembaar) voor rust en zijn voorzien van 6 tot 9 voorwerpen per pagina. De illustraties zijn neergezet in de bekende Bruna-stijl met dik zwart omlijnde figuren in voornamelijk de primaire kleuren.

Bekijk de beste prijs

5. Ik had je nog zoveel willen zeggen

Ik had je nog zoveel willen zeggen cover

Das en Maatje zijn beste vrienden. Ze doen dan ook van alles samen, zoals spelen, praten, eten en nog veel meer. Maar op een dag is maatje opeens dood. En zonder maatje voelt das zich alleen. Dus hij gaat op zoek naar hem, want hij mist hem ontzettend erg en wil nog zoveel tegen maatje zeggen.

Zulke voorleesboeken nodigen kinderen van 0-1 jaar uit om te praten over het ongrijpbare van de dood, zodat dit een beetje meer grijpbaar wordt. Ik had je nog zoveel willen zeggen gaat vooral over het omgaan met de dood. Hoe je nog wat kan zeggen tegen je overleden maatje en op welke manier je het verdriet een beetje kan verzachten.

De illustraties in het boek beslaan een dubbele pagina, ogen rustig, maar hebben genoeg details om je in te kunnen leven in het verhaal.

Bekijk de beste prijs

6. Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama? cover

In Wat zit er in je buik, mama? vraagt de ik-persoon, een jongetje, steeds aan zijn mama wat er in haar steeds maar dikker wordende buik zit. Is het misschien een paard, inktvis of chimpansee? Want volgens mama zit er een grote verrassing in en hij heeft geen idee wat dit kan zijn.

Op de rode jurk van mama zit een flapje die de lezer steeds kan optillen. Is het misschien een vlo of een draak? En op elk voorstel wat er in haar buik zit reageert mama. Totdat ze samen op de laatste pagina staan met een baby.

Het voorleesboek is uitgevoerd met flapjes en pop-up. De deels rijmende tekst is gezet in grote losse schrijfletter. En de felle illustraties op wisselende achtergrondkleuren beslaan dubbele pagina’s.

Bekijk de beste prijs

7. Boer Boris

Boer Boris Cover

Welk kind wil nou niet boer Boris zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij met 2 grote schuren. In de ene wordt het graan bewaard en in de andere staat het paard. Boer Boris kan ook de hele dag op zijn rode tractor over zijn land rondrijden. Zie je de sporen in het zand? En er is ook ontzettend veel te zien op de boerderij, zoals ploegen, akkers met vogelverschrikkers en natuurlijk heel veel dieren. Want naast het paard zijn er ook varkens, schapen, koeien, een klein kalfje, kippen en muizen.

In het boek wordt vrolijk gerijmt, waarbij er spelenderwijs tot 10 wordt geteld. Het boek is voorzien van prachtig pastelkleurige illustraties. De platen zien er zo gezellig uit dat je zelf op de boerderij wilt rondlopen en kennismaken met iedereen.

Bekijk de beste prijs

8. Van wie zijn deze billen?

Van wie zijn deze billen? cover

Van wie zijn deze billen? Is een boekje om te lachen en raden. Met vrolijke rijmpjes worden kinderen gestimuleerd om te ontdekken en te raden welk dier er achter de flapjes te zien is.

Er zijn 9 verschillende dieren te zien, die kinderen uit hun eigen omgeving kennen dankzij de kinderboerderij of dierentuin. Op elke dubbele pagina is steeds op het rechterhelft het achterste van een dier te zien. En op de linkerkant wordt steeds, in 1 tot 3 korte zinnen de vraag gesteld van wie het achterste kan zijn. Wanneer je achter het flapje kijkt, kom je erachter welk dier het is.

De dieren zijn zwart omlijnd, aardig en in vrolijke en frisse tinten geïllustreerd. De dieren staan in een los getekend, gekleurd kader tegen een witte ondergrond.

Bekijk de beste prijs

9. Ik hou van jou, papa

Ik hou van jou, papa cover

Het verhaal van Ik hou van jou, papa bevestigd op een liefdevolle manier de onverbrekelijke band tussen vader en kind. Het kleine beertje vertelt waarom hij zo veel van zijn vader houdt. Het is een opsomming van alle leuke en leerzame activiteiten die ze samen ondernemen. Zo is papa beer er om mee te spelen, je te troosten, je te beschermen en je te dragen. Zo voel je je als kleine beer altijd fijn en veilig.

De illustraties in dit kinderboek zijn in frisse kleuren en overwegend in blauwe-, groene- en bruintinten met acrylverf geschilderd in eenvoudig perspectief. Elke illustratie bevat 1 lange ritmische zin in eenvoudige bewoording. Deze is opgesplitst in 3 regels.

Bekijk de beste prijs

10. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek cover

Het Rupsje nooitgenoeg voelboek is voornamelijk bedoeld voor het leren van woorden, kleuren, vormen, dieren en later wat cijfers. Daarom zit er ook niet echt een verhaal in het boek. In het boek zitten allemaal stukje waar je aan kan voelen, zoals de vacht van een leeuw, de wol van een schaap, de hobbelige huid van een kikker of een geribbeld dak. Of voel de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. Alle kleuren en vormen worden op een dusdanige manier geïntroduceerd dat het tot de verbeelding van jonge kinderen spreekt.

Het is een groot boek dat door de ouders moet worden vastgehouden of moet worden neergelegd. En heeft grote stevige kartonnen bladzijden, waar alle elementen goed en stevig op zijn bevestigd.

Bekijk de beste prijs

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share